Oppbevaring
På et kjøkken er det mange steder
hvor du kan oppbevare mat.
I skuffer og skap
kan du ha tørrmat.
Det er for eksempel:
- posemat (supper, sauser,
gryteretter) - pasta og ris
- knekkebrød og kjeks
- salt, sukker og krydder
- mel
- kaffe, te og kakao
- nøtter
- tørket frukt
- uåpnet hermetikk
(metallbokser) - uåpnede glass
(syltetøy, tacosaus,
pesto, syltede agurker)
Legg frysevarer i fryseren
straks du kommer hjem
fra handleturen.
I et kjøleskap er det flere soner.
Hver sone har ulik temperatur.
Boksene nederst er ment
for grønnsaker og
rotfrukter som poteter og gulrøtter.
De er svale områder.
Hyllene inne i skapet er for
matvarer som skal være kalde.
Slike produkter er:
- melk, fløte og yoghurt
- juice
- majones
- ost
- kjøttpålegg
- ferskt kjøtt, kylling og fisk
- åpnede glass med
tacosaus eller syltetøy
Matvarer som skal være kalde,
har ofte denne teksten:
Kjølevare 0-4o C.
I dør-hyllene i kjøleskapet
kan du oppbevare:
- egg
- sennep og ketsjup
- soyasaus
- dressinger
- brusflasker
I dør-hyllene er det ikke like kaldt
som i de andre hyllene.