Oppbevaring

På et kjøkken er det mange steder
hvor du kan oppbevare mat.
I skuffer og skap
kan du ha tørrmat.
Det er for eksempel:

  • posemat (supper, sauser,
    gryteretter)
  • pasta og ris
  • knekkebrød og kjeks
  • salt, sukker og krydder
  • mel
  • kaffe, te og kakao
  • nøtter
  • tørket frukt
  • uåpnet hermetikk
    (metallbokser)
  • uåpnede glass
    (syltetøy, tacosaus,
    pesto, syltede agurker)

Legg frysevarer i fryseren
straks du kommer hjem
fra handleturen.

I et kjøleskap er det flere soner.
Hver sone har ulik temperatur.

Boksene nederst er ment
for grønnsaker og
rotfrukter som poteter og gulrøtter.
De er svale områder.

Hyllene inne i skapet er for
matvarer som skal være kalde.
Slike produkter er:

  • melk, fløte og yoghurt
  • juice
  • majones
  • ost
  • kjøttpålegg
  • ferskt kjøtt, kylling og fisk
  • åpnede glass med
    tacosaus eller syltetøy

Matvarer som skal være kalde,
har ofte denne teksten:
Kjølevare 0-4o C.

I dør-hyllene i kjøleskapet
kan du oppbevare:

  • egg
  • sennep og ketsjup
  • soyasaus
  • dressinger
  • brusflasker

I dør-hyllene er det ikke like kaldt
som i de andre hyllene.

Åpnet kjøleskap med riktig plassering av matvarer

Norske MatPrat viser
hvor ulik mat skal stå i kjøleskapet.

Trykk på en knapp for å navigere:

Kjøkken og matSunn matDu er her: OppbevaringBest førRyddig kjøkkenRent på kjøkkenetSmart utstyrLage mat selvDekke bord

Startside