Ryddig kjøkken
Ryddig kjøkken
Et kjøkken blir fort rotete.
Under finner du tips
for å holde god orden
på kjøkkenet ditt:
1.
Ha faste plasser for matvarer
og redskaper.
Det du bruker ofte,
må være lett å få tak i.
Det du bruker sjelden,
kan du ha bakerst i skuffene.
Eller du kan ha det på hyller
eller øverst i skapene.
2.
Velg gjennomsiktige bokser
for oppbevaring.
Da ser du lett hva du har i boksene,
Det er lurt å oppbevare
i gjennomsiktige bokser:
- glass og poser med krydder
- gummistrikker
- poseklemmer
- batterier
- teip
- annet smått
Det er også best å bruke
gjennomsiktige bokser
for restemat i kjøleskapet.
3.
Bruk bestikk-skuffer for kniver,
gafler, skjeer og lignende.
Du kan også feste merkelapper
for hva som skal være hvor.
4.
Mange bruker magnetlister
på veggen for skarpe kniver
og redskaper i metall.
Det kan være lurt
så du ikke skjærer deg på knivene.
Noenhar på kjøkkenbenken.
5.
Ha lett tilgjengelig det du trenger
for å rengjøre arbeidsbenken
og matbordet.
Det er for eksempel rene kluter og
kjøkkenhåndklær, gummihansker
og oppvaskmiddel.
Brett klutene og håndklærne
sammen der du oppbevarer dem.
Da tar de mindre plass.
6.
Det kan være praktisk
å ha kroker eller knagger
på veggen eller inne i et skap.
Der kan du henge opp
for eksempel håndklær og
forkleet.
Grytekluter kan du henge
på en knagg nær stekeovnen.
7.
Ikke la søppelet ligge på bord og benker.
Kanskje bruker du bæreposer
som søppelposer.
Brett dem sammen
når de er fulle.
Kast søppelet i søppeldunken
så raskt som mulig.
8.
Rydd på kjøkkenet ditt rett
etter at du har laget mat.
Rydd på kjøkkenet ditt om kvelden.
Da er det hyggelig dagen etter.